Strøtanker.


Tanker, som LAKAN har erfaret at virksomhedsledere har tænkt gennem årene mht 3D - print.

Erfaringer fra den virkelige verden.....


En leder vil give 10.000 kr for en printer....LAKAN har hørt om så mange firmaer, der har købt printere i det prislag og som er blevet meget skuffede.

Lederen siger blandt andet..."vi har hørt at 3D - print kan lave alt og nu hvor vi har investeret kan den intet alligevel, den står for det meste af tiden stille pga problemer med software og/eller selve printeren, vi troede at printeren kunne lave "alt" og at de bare kan printe og printe osv...."


Sådan er verden jo desværre ikke, - jo, hvis man snakker printere til hobby, hvor man har tid (og meget tålmodighed) til at gå og nørde....og IKKE ved de mere industrielle printere hvor man tit og ofte ikke har tid og hvor det betyder reducering af for eksempel udviklingstid !


Men....


Hvis LAKAN skal rådgive en leder vil jeg råde denne til at investere ca. 85 - 100.000 kr i en printer, der virker rigtig godt OG som ikke mindst har en supportlinie og det vil hermed være en printer, som man er blevet tilbudt/har skrevet en serviceaftale for. En meget fin printer kan anskaffes til denne pris, til gængse materialer, alt efter anvendelsen.


Hvis man ikke kan investere de 85 - 100.000 kr, vil LAKAN råde til at gøre som følgende beskrivelse.....


- En leder investerer i en printer til 25.000 kr

- Man printer sine prototyper i PLA, på denne printer.

- Man har nu finpudset din konstruktion og vil gerne have "et rigtigt materiale" og bestiller eksempelvis modeller ved LAKAN eller ved et af de mange servicebureauer, på markedet.


Man kan forhåbentlig efter en periode se at udbyttet ved at investere flere penge i 3D - print er en attraktiv investering.